~*~KALiMAH TAUHiD~*~







~**~TiADA TUHAN KECUALi ALLAH, MUHAMMAD RASULULLAH pd SETiAP KERLiPAN & PD SETiAP NAFAS Sbyk LuasNYA APA YG ADA pd iLMU ALLAH ~**~

~*~SOLATLah KiTa, Sebelum KiTa diSOLATkan~*~


~*~PLS OPEN this WEB with MOZILLA FIREFOX or INTERNET EXPLORER...for BEST Results, Tq (^^,)

AL_QURAN Video+ TerJemahan

~*~*~*~

HADIS ~ PESANAN RASUL KITA, UTK UMATNYA TERSAYANG!!!

~*~*~*~*~*~*~*~*~*[PerHaTiKan MuTiARA KATANYA]
~~*~~[PerHaTiKan MuTiARA KATANYA]
~~**~~[PerHaTiKan MuTiARA KATANYA]
~~***~~[PerHaTiKan MuTiARA KATANYA]
~*~*~*~* ~*~ ~*~
PESAN Rasululah S.A.W
“Sesungguhnya PALING diRASA BERAT oleh seOrg MUNAFIK, ADALAH melaksanakan SOLAT ISYA' dan SOLAT SUBUH. Sekiranya mereka tahu akan ke AGUNGAN PAHALAnya, NISCAYA mereka mendatanginya (ke MASJID, SOLAT berJEMAAH) sekalipun dlm keadaan MERANGKAK2
(HR Bukhari Muslim)

~*~ “Sesungguhnya ALLAH akan mgumpulkan Org2 MUNAFIK dan 0rg2 KAFIR di dlm JAHANNAM
(An Nisa:140).

SOLAT BERJEMAAH LEBIH TINGGI 27 DERAJAT DIBANDING SOLAT SENDIRI“
(HR Bukhari – Muslim)

~*~ Download Audio Kuliah
***
~***~أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَى قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا (Setelah diterangkan) APAKAH mereka[KAMU] SENGAJA tidak berUSAHA MEMAHAMI serta meMIKIRkan isi Al-QURAN? ATAU HATI mereka TERKUNCI RAPAT (yg mghalangnya drpda MENERIMA AJARAN Al-QURAN)? (QS Muhamad: 24) ~*~*~***~

Monday, February 1, 2010

AYAT EMPAT dan BISMILLAH LIMA






AYAT EMPAT

لا إله إلا أنت، سبحانك اني كنت من الظالمين

La Ilaaha Illa Anta, Subhaanaka Inni kuntu minadz Dzoolimiin.

‘Tiada tuhan melainkanMu, Maha SuciMu (Ya Allah), sesungguhnya aku
termasuk di dalam golongan orang-orang yang zalim.’

والله غالب على أمره
Wallahu Ghaalibun ‘ala amrih

‘Sesungguhnya Allah berkuasa penuh atas setiap urusannya’

ياحي، يا قيوم، يا الهنا، وإله كل شيء،  إلهاً واحداً، لا إله إلا أنت
.
Ya Hayyu Ya Qayyum, Ya Ilaahana, Wa Ilaha Kulli Syai-in, Ilaahan
Waahida, La Ilaha Illa anta

‘Wahai Tuhan yang Maha Hidup, Wahai Tuhan yang Maha berdiri sendiri,
Wahai Tuhan kami, Tuhan segala setiap sesuatu, Tuhan yang satu, Tiada
tuhan melainkanMu (Ya Allah)’

يا ذالجلال والإكرام

Ya Dzaljalaali Wal-ikraam

‘Wahai Tuhan yang memiliki segala Keagungan dan Kemuliaan’


BISMILLAH LIMA



10.3.10


AYAT EMPAT - Ijazah Umum

Dah sampai masanya Umat Islam mengamal apa2 yg memang dari khazanah para ulama dahulukala..Seperti yang DEN cakap sebelum ini..ayat 4 ini asalnya standalone...Simpan lamo 2 kat dado pun buek berat otak dan tanggungjawab...So DEN turunkan amalan ini beserta Ijazahnya sekali...

Namun ada perguruan menjadikan ianya salah satu dari 4 tahap. Kalau mengikut kaedah DEN, ayat 4 ini hendaklah diamalkan 4x sahaja dalam sehari..sekali2 lobih tu apo lak salahnya...

Niat hendaklah dijaga agar tidak memohon khadam atau apa2 yang sewaktu dengannya..Mohonlah menjadi Khadam Allah s.w.t.

Pemakainnya apabila sudah sebati...boleh sahaja di baca 5x sebelum pergi bertempur. Kenapa 5x ? Sebab ada 4 kat kiri kanan depan belakang kita dan termasuk diri kita jadilah 5...

Amallah dengan istiqomah..betulkan niat...Insyaallah orang kebal ke hapa ..rembat je..menyembur darah...

Pengamal yang mantap zikir Allah..Allah dihati...muleh mengaplikasikan jurus ini tanpa ayat...boleh disertakan dengan Lam Jalalah atau yg lebih tinggi lagi.

Dalam rawatan, mereka yg telah jazam..boleh menggunakannya dalam merawat. U will see the difference..Letak telapak tangan anda pada belakang pesakit yg ada gangguan Jin..dan larutkan diri sampai terasa kita dah tiada ...bila tiada maksudnya tiadalah daya upaya lagi...menafikan diri yang ada hanya lah ALLAH s.w.t....sambil membaca ayat 4 ini berulang2 atau pun just pick up any 1 out of 4 tu...

93 komen:


terangwulan said...
saya terima ijazah ini zahir dan batin dengan ikhlas. alhamdulillah, terima kasih Tok.

KOPSAS said...
bagaimana nak dapatkan ijazah ni tok kena jumpa tok dulu ke

mohamad said...
salam..tok.nape tok kata nk bagi ijazat doa n anything.tapi tok tak bagi pon kat blog.!? sedih wo..

DARUL SAKA said...
DEN tak reti nak upload..ha..ha...ha...DEN kan bangang tahap gaban...

Pyan said...
Salam TGTB, mohon diijazahkan disini. wassalam, terima kasih.

Wan Asrul said...
AlhamduLILLAH Wa SyukruLILLAH.. Qabiltu..Al Fatihah.

Wan Asrul said...
InsyaALLAH, dengan izinNYA, kalau tiada lagi yang upload akan sy upload.

terangwulan said...
boleh Tok taip bacaan ayat ke-3 tu pasal macam ada lain2 versi.ayat 3 tu baca
 'Ya Hayyu Ya Qoyyumu Ya ilahana ilahan wahidan la ilaha illa anta'
cukup ker Tok?

Wan Asrul said...
Salamun Alaik Terangwulan, Ada versi yang tiada Asma Ul Husna Ya Hayyu Ya Qayyum, ada yang ada.. Tetapi ayat 3, sudah pasti ada isim doa Asif Burkhiya tersebut.

Wan Asrul said...
WALLAHuALAM

Haji S15 said...
Alhamdulillah... Saya terima ijazahnya Tok, terima kasih

F.L said...
salam TGTB, saya mohon ijazah ayat 4 ni, supaya jadi Khadam Allah s.w.t. amin.

F.L said...
maaf saya terima ijazah ayat 4 ni supaya jadi Khadam Allah s.w.t. amin.

Irsyad said...
Saya terima ijazah ayat empat ini muga benar2 diri ini menjadi khadam Allah s.w.t kehendakNya. Smg Allah merahmati dan memberkati Tok sekeluarga. Amin....

tukang zasss said...
ayat ini lagi power jika ngam kaedah nafasnya....musuh boleh tumbang dari jauh...paling mujarab bagi musuh yang mengamuk menerpa kita secara membabi buta...senang tumbang sebab dah di rasuk setan...dah lupa tuhan...

Raja Melewar said...
Saya terima ijazahnya. Terima Kasih Tok

liley said...
tok bila nak balas email saya tok ;) setiap jam seya menunggu ..

Any said...
Mana Ayatnya..mohon di kongsi TQ

Any said...
Saya mohon untuk menerima ijazah ini. Terima kasih tok

Ismail said...
Terangwulan, den punyo ayat ke 3 samo mcm yg kamu tulih tu. Memang betul tok cakap tu....orang kebal habis dgn ilmu ni, insyaAllah. Den pun nak minta dan terima degree ni sekali lg dgn abang Belagak. Alhamdulillah. TQVM

Lucky7 said...
TQVM...saya terima ijazah..

rosdi said...
Assalam, ambo terima ijazah ayat4 ni dr sifuDEN..lillahitaala..amin

Mohd said...
Salam.. Teman terima ijazahnya ayat 4 ni Tok.. TQ

terangwulan said...
Akhi Wan Asrul: wa alaik salaman. Akhi Ismail: tq.

taha said...
salam tok...mana nak dapat ayat 4 versi darul saka ?Den tak tau apo ni...

azuwan said...
saya pun nak terima ijazah juga ni . trima kasih tok belagak

Enchek tAj said...
sys terima ijazahnya tok.tima kasih

Mohd said...
salam.. biasanya setiap satu ayat tu dibaca berapa x ya?

fairul said...
Saya pun nak terima amalan ayat 4 ni juga ... terima kasih Tok.

Nubuwuah said...
salam tok.. Saya terima ijazahnya amalan Ayat 4... terima kasih tok..

setven65 said...
Dgn niat utk jadi Khadam Allah, saya trima ijazah ayat 4 dari Tok. Tks.

gNoLa said...
tok, saya terima ijazah nya, jadi boleh di amalkan ker sekarang nie? hehhe

gNoLa said...
apa apa pun tok nie mmg best super saiya. hahaha

balak said...
saya terima ijazah dari tok,tq tok..semoga sejahtera tok sekeluarga dunia akhirat..AMIN

apai LABU said...
alhamdulilah...sy terima ijazah ini dari tok kerna allah...amin..

antidevil said...
Ass'kum wbt saudara2. suka nak kongsi amalan ilmu Allah ni. setahu saya ayat 4 atau ada yg panggil selendang merah ni adalah amalan penghulu Salleh pt.sulong batu pahat zaman bintang 3. saya dapat dari rakannya dan juga pakcik saya Abdullah di Bt. 7 Tongkang Pechah tahun 1980. kehebatan ayat 4 menjadikan penghulu Salleh dihormati dgn panggilan "panglima".
Versi amalan ayat 4 panglima Salleh ialah:
 1. Doa/istigfar nabi Yunos a.s dalam perut ikan Nun " Lailaha ila anta subhanaka....- 33x
2. Amalan saidina Ali r.a " Wallahu gholibun 'ala amri" -33x
3. Amalan Asif Barkhiya " Ya hayyun Ya Qoyyum......-33x
4. Amalan Imam Ghazali " Ya zaljalali wal ikram" - 100x
   Kalau nak jazamkan buat selama 7 hari tanpa qada solat. setiap lepas solat baca seperti 1-4 di atas. Bila dah tamat (hari ke 7) sebelah malamnya menyelam dalam laut/sungai/kolam/ perigi.
Kalau tak ada guna kolah besar pun ok! (pastikan tahu berenang jgn lemas pulok.
Masa menyelam tu baca ke empat2 ayat satu nafas baru boleh naik permukaan air. niatkan untuk tidak dilihat oleh musuh2 (dengan berkat izin Allah). sebaik2nya masa amalkan menyelam tu pada malam gerhana bulan. pastikan tiada manusia lain yg tahu perbuatan saudara. lepas edah 7 hari tu buatlah amalan hari. mudah2an Allah qobulkan amalan tersebut.

Kelebehan ayat 4 ini semasa bintang 3 ialah pihak bintang 3 /cina banyak membunuh orang melayu di BP menyebabkan panglima Salleh bangkit dgn rakan2 dan membuat serangan balas. semasa bertempur bintang 3 menembak arah atas angin kerana mereka beritahu mereka nampak orang2 melayu tinggi2 belaka setinggi pokok kelapa. apa lagi orang2 panglima Salleh pun kebas dari bawah dan lagi mereka tak nampak ada orang2 kita ada di depan mereka.
Maaf Tok DEN saya menceritakan sikit sejarah kepada pangkat adik2 saya.wallahu 'alam.

AlifMimYaNun FaAlifDalZaiLamAlifNun said...
Salam Jumaat Penuh Berkat. ALHAMDULILLAAHIROBBIL"AALAMIIN. Hamba dengan penuh perasaan sukacita dan gumbira jiwa bercampur riang ria, menerima ijazah Ayat4 ni dari GM Tok Belagak. Terima Kasih bnyk2 Tok, BAAROKALLAAHU WAROHMATULLAAH. Nanti kalo ada sesiapa yang dah succeed uploadkan Ayat4 ni Versi DS TB, plis let us all know here, TQ. Salam Selamat Kaya Manfaat.

antidevil said...
Maaf saudara2 terlupa ending amalan ayat 4 ...
Semasa nak keluar tu gunakanlah langkah panglima... dan semasa berjalan nak berdepan/bertempur lafazkan/zikir ayat yg ke 4 tu..."Ya Zaljalali wal ikrom ".... berterusan dan jangan ambil sebarang benda/barang rampasan seperti sejarah perang Uhud pulok...
 Wallahu a'lam.

Ulul Albab said...
Salam Tok, Saya terima ijazahnya Tok. BarakALLAH, Walhamdulillah.

Sharif Abdullah said...
Salam Tok,Alhamdulilah saya terima ijazah Ayat4 ni,tqvm tok, barakAllah..muga rahmat Allah sentiasa ke atas tok sekeluarga.

Ismail said...
salam antidevil, Den pun dapek amalan yg samo tahun 1989 dari Datuk Hj Baharom Kamari, sekarang ni dio guru utama persatuan selendang merah. Mesti pakcik antidevil konal datuk ni sobab sekampung. hehhe Trimokasih sharing dan mengingatkan kembali sejarah dan amalan ayat ni.

liley said...
disebabkan rindu ngan tok, terpksa la liley masuk blog ni guna mobile sbb laptop liley tkda battery

art said...
demam budak liley ni, lama sgt rindu kat Tok.

liley said...
art, memang dah demam nie.... tunggu tok bukan main lama lagi ..tp tak reply2 email liley ... ala saper la liley, anak dato' bukan, anak tan sri pun bukan.. oopss sorry tok, liley tahu tok ada byk lagi urusan penting, mlm tadi ada bacaan yasin 40 nak pulangkan dan hapuskan tok bomoh terpesong ...

liley said...
hari ini liley cuti tak kojo, tp tak tahu nak buek apo lak, kang liley gi terjah tok kat kota kemuning kang ...takdo kojo lak den ..ishkk .. Nie cuti paksa je nie ... replacement leave liley pun dah burn sebab tak sempat nak apply ...

faizal said...
Alhamdulillah Saya terima ijazah ayat empat ni dari Tok..Al Fatihah

LMA said...
saya terima ijazah tok... minta izin diamalkan...

helwa said...
saya terima ijazahnya

diary ss said...
saya terima dan insyaAllah akan amalkannya. terima kasih tok belagak.

Mat Pogi said...
Saya terima ijazah pengjazaman ayat empat dan selawat fatih... tq

Abu Aiman said...
Salam Tok Saya terima ijazah ayat empat dari Tok. TQ

dewahijau said...
Sy terima ijazahnya tok. tq

encik said...
sebnarnya la ni ramai dah org melayu kena sembelih...tak caya..pergi ler kedai baiki kenderaan bukan bumiputera

aku adalah bintang pening said...
saya terima amalan ini lillahitaala

khai said...
kwn dah lama tau ayat 4 ni... tapi x amal... so mintak izin degree ayat 4... tq

bujang said...
Ambo terimo ijazah amalan ayat 4 dari Tok.Terima kasih.

DARUL SAKA said...
Atuk DEN..masa zaman dulu pun selalu kalau ditembak ke hapa...pasti depa tembak keatas...sebab dia seolah besar pokok kelapa...Namanya Hj Salleh Sungai Manik. Namun ayat 4 tu DEN galakan baca 4x sahaja...sebab ianya agak panas..dan DEN tak mahu terpesong niat...maksud baca tu 1 kali aje...tidak versi perang 1-3 : 33x dan yg ke empat 100x.

Sam1971 said...
tq tok... saya terima ijazahnya.

DARUL SAKA said...
Sampai masa dan ketika, akan DEN huraikan kenapa ianya 4...ia bermaksud untuk keperingkat yg lebih advance dan memang sejuk...yakni apa yg dikata orang Ilmu Malaikat 4..

nurul hafiz said...
salam tok..saya mohon izin mengamalkan ayat 4 ini

fairul said...
Terima kasih Tok ... kerana memberi penerangan yang lebih jelas ... semoga mendapat amal kebajikan dari apa yang kita amalkan ....

sofian said...
tqvm tok.. nak jompo tak jumpo jumpo lai tok... olun ado rezoki la tu

http://www.blogger.com/profile/06009272877995489137 said...
saya terima ijazahnya. tq tok

Nubuwuah said...
salam tok dan rakan-rakan.. Memang ayat 4 nie agak panas.... rezeki pun tak mahu dekat dengan kita... especially for yang masih pengamal yang baru beramal atau belajar... itulah cakap kawan saya yang dah mahir dgn ilmu kebatinan... tapi bagi yang dah advance..tak jadi masalah.. so saya nasihatkan pada diri sendiri dan kawan2 supaya berhati-hati.... betulkan niat..dan ikut cara tok suruh amalkan... 1 kali sahaja dah cukup... terima kasih

che li said...
Salam tok belagak, Saya terima amalan dan ijazah ayat 4,yasin 7 mubin dan segala yang tok turunkan dalam blog ini sama ada yang lepas2 mahupun yang akan datang(pakej). Minta halal semuanya dan terima kasih.

cikgu73 said...
Asslmkm Tok Sy terima ijazahnya, cuma nk tahu ayat cmne yg sifatnye panas dan sejuk

Tuk-Bai said...
sya terima ijazah ayat 4 dari tok...mg tok berjaya donia akhirat amin....tq

NUSMA said...
saya terima ijazah ayat 4 dari tok kerana Allah

Melati said...
Aku terima ijazah ayat 4 .

terangwulan said...
Ismail: patut ler sama versi kita...saya kena panggil saudara Ismail ni siheng ler...

alang007 said...
SALAM.... SIfu,family @ The Geng... Sifu..masih blurrrr lg r sifu.....huhuhu..x nmpk apa yg ada...yg ada pom adakalah x nmpk..huhuuhu... SIfu..Ajarlah ku sifu...

Enchek tAj said...
Salam tok, kalu sebarkan kepada kengkawan ilmu ni boleh ke tok(sharing), one more thing, ada pantang larang ke tok. last thing, mintak tok turunkan ilmu murah rezeki. terima kasih tok sebab membaca pos sya.

kluxx said...
Salam tq tok... saya terima ijazahnya.

nfm83 said...
ada tak sesapa link untuk ayat empat ni? tq

nfm83 said...
http://antalhaq.blogspot.com/2007/05/ayat-empat_19.html
yang ni ke ayat 4 tu?

deen said...
Terima kasih Tok, Saya terima ijazahnya. Insyaalah

Azrul Shahreen Abd Aziz said...
Salam Tok & lain-lain... Alhamdulillah dgn penjelasan amalan ayat 4 nih... saya terima ijazah yang tok bagi ni ... insyallah mudah-mudahan semua yg terima ijazah ni akan mendapat berkat, keredhaan & rahmat ALLAH swt bila amal ayat 4 nih... insyallah

Lading_Emas said...
Salam Tok, AlHamdulillah...T.Kasih, Jazakallahukhairan, ambo mohon izin amalkan.

madwan said...
Saya terima ijazahnya. Minta halal dunia akhirat.

AlifMimYaNun FaAlifDalZaiLamAlifNun said...
Salam Rabu. NFM83: TK for Link tu. Ayat 1,2 & 4 Alhamdulillaah, Jelas, Faham Dan Nyata. Cuma, Besar harapan kami semua sekiranya ada yg mahir akan bacaan/tulisan jawi/arab untuk Ayat 4 yang Ayat ke-3, yakni Doa Asif Barkhiya.
Kat Blog tu, Ayat dia tu takdak barih, lagu mana nak baca...?? To All: Lagi satu, dengaq crita hat yg Ayat ke-3, Doa Asif Barkhiya tu, ada pelbagai jenis/versi. Nak baca+amal ikut versi yg mana satu? atau yg mana lebih baguih? Penjelasan dari yg Lebih Mengetahui amatlah dialu-alukan juga dihargai. Wallahu'alam... Salam Sejahtera Kalbu.

terangwulan said...
Tok, buah tiwadak diluar pagar, ambilik galah,tolong julukkan...

Mohammad said...
Salam Tok.. Saya terima ijazah ayat 4 ini... Qabiltu..

Assukut said...
Salam tok.. saya terima akan ijazah ini.. dengan lafaz qabiltu.. Barokallahu fi kum..

Ismail said...
Terangwulan...kito salam dulu. Tak sangko berjumpo kek blog darulsaka ek. hehehe...

Fauzi said...
Salam tok.. saya terima ijazah ini... Minta dihalalkan dunia dan akhirat... Fauzi

tokngah said...
salam tok. saya terima ijazah ini. qabiltu. al fatihah,,,,

antidevil said...
Salam untuk AlifMinYaNun..... Ayat ke-3 dalam Ayat Empat berbunyi:
 " Ya Hayyu Ya Qoyyumu Ya Ilaahana wa illaha kulli syai'in ilaahan waahidan lailaha illa ansyaa'"
Maksudnya: Engkau Yang Hidup, Engkau Yang Kekal, Wahai Tuhan kami, dan Engkaulah Tuhan atas tiap-tiap sesuatu, Tiada Tuhan Melainkan Yang Esa, Tiada Tuhan melainkan Engkau tempat mengharap.
Untuk maksud lebih yakin sila rujuk ahli bahasa arab. salam.

terangwulan said...
Bro Ismail: salam. huhuhu

lebai slamber said...
salam Gm tok sifu blagak...and member semua...sebelum ape2 tu..ESE trima ijazah atas segala ilmu Allah yang disampaikan dgn nama Allah...Amin..Maner ustz wan asrul nih.kato nak upload..isnya,Allah dgn izin Allah ustaz upload ler dlm blog ustz yer...HEHE..jgn marah..

AlifMimYaNun FaAlifDalZaiLamAlifNun said...
Salam Jumaat Penuh Berkat. AntiDevil: Ya Syukran Jazilan Ahlan Wasahlan, Terima Kasih Tuan. Salam Selamat Kaya Manfaat.

nfm83 said...
Ayat ke-3 dalam Ayat Empat berbunyi: " Ya Hayyu Ya Qoyyumu Ya Ilaahana wa illaha kulli syai'in ilaahan waahidan lailaha illa ansyaa'" saya rasa perkataan hujung tu ansyaa' tu salah la, kan hujung huruf tu huruf TA so bacaan yang betul Ayat ke-3 dalam Ayat Empat berbunyi: " Ya Hayyu Ya Qoyyumu Ya Ilaahana wa illaha kulli syai'in ilaahan waahidan lailaha illa anta"
 http://ibnumukri.blogspot.com/2009/11/doa-ayat-empat.html
Harap tok belagak dapat betulkan kekeliruan ni. tq

AlifMimYaNun FaAlifDalZaiLamAlifNun said...
Salam Ahad. Indeed. Last skali tu Laa ilaa ha ilaa anta, bukan ansyaa. Dan Barangkali, untuk hasil amalan Ayat 4 yang lebih jitu, mapan dan mantap, maka lebih afdal juga disertai juga dengan memperbanyakkan amalan membaca/mewiridkan Surah Al-Ikhlas. Memandangkan GMTB ada menyatakan, yang Ayat 4 ini ada sedikit sebanyak related dgn Ilmu Malaikat 4. Surah Al-Ikhlas: Qulhu Wallaahu Ahad (tertera di sayap Jibril as), Allaahus Somad (tertulis di sayap Mikail as), Lam Yalid Walam Yuulad (terukir di sayap Izrael as) dan Walam Yakul Lahuu Kufuwan Ahad (tercatit di sayap Israfil as). LAMBANG KEKUATAN “3″ MELALUI AL-QURAN. Di dalam kalimah: بسم الله الر حمن الر حيم terdapat lafaz ‘ilah’ yang di dalam bahasa Arab bermaksud Tuhan. Di dalam nilai geometri huruf-huruf Arab, jika nilai-nilai huruf ‘alif’, ‘lam’ dan ‘ha’ dicampurkan, ia akan memberi jumlah ‘63’; jika dikurangkan nilai ini kepada satu angka, ia akan memberikan jawapan ‘99’ di mana nombor ‘9’ membawa makna lambang kekuatan. Jika keseluruhan kalimah itu dijumlahkan nilainya, ia akan memberikan nilai ‘66’ dan ini juga akan memberikan jawapan ‘3’. Nilai ‘3’ juga adalah rahsia surah Al-Ikhlas apabila keseluruhan nilai bagi semua huruf surah tersebut dijumlahkan dan apabila surah Al-Ikhlas dibaca sebanyak 3 kali ,ini akan membawa kepada jumlah nilai ‘9’ apabila dijumlahkan nilai bacaan tersebut. Dalam masa yang sama, 3 malaikat akan menjaga atau memelihara sesiapa sahaja yang membaca surah Al-Ikhlas sebanyak satu kali. Telah dinyatakan di dalam sebuah hadis bahawa sesiapa yang membaca surah Al-Ikhlas sebanyak 3 kali akan menyamai pahala membaca keseluruhan Al-Quran; ini menunjukkan bahawa nombor sembilan juga boleh disembulkan sebagai rahsia Al-Quran. (Maklumat Dicilok dari syini: http://rawatankesihatan.com/page/3
Wallahu'alam... Salam Sepanjang Abad.

richdad07 said...
Salam Tok , Saya terima ijazah dan segala amalanya. Ayat2 ni juga digunakan dalam amalan Ilmu Parang Terbang.








Lading_Emas

No comments:

~*~*~*~ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... ~*~*~