~*~KALiMAH TAUHiD~*~~**~TiADA TUHAN KECUALi ALLAH, MUHAMMAD RASULULLAH pd SETiAP KERLiPAN & PD SETiAP NAFAS Sbyk LuasNYA APA YG ADA pd iLMU ALLAH ~**~

~*~SOLATLah KiTa, Sebelum KiTa diSOLATkan~*~


~*~PLS OPEN this WEB with MOZILLA FIREFOX or INTERNET EXPLORER...for BEST Results, Tq (^^,)

AL_QURAN Video+ TerJemahan

~*~*~*~

HADIS ~ PESANAN RASUL KITA, UTK UMATNYA TERSAYANG!!!

~*~*~*~*~*~*~*~*~*[PerHaTiKan MuTiARA KATANYA]
~~*~~[PerHaTiKan MuTiARA KATANYA]
~~**~~[PerHaTiKan MuTiARA KATANYA]
~~***~~[PerHaTiKan MuTiARA KATANYA]
~*~*~*~* ~*~ ~*~
PESAN Rasululah S.A.W
“Sesungguhnya PALING diRASA BERAT oleh seOrg MUNAFIK, ADALAH melaksanakan SOLAT ISYA' dan SOLAT SUBUH. Sekiranya mereka tahu akan ke AGUNGAN PAHALAnya, NISCAYA mereka mendatanginya (ke MASJID, SOLAT berJEMAAH) sekalipun dlm keadaan MERANGKAK2
(HR Bukhari Muslim)

~*~ “Sesungguhnya ALLAH akan mgumpulkan Org2 MUNAFIK dan 0rg2 KAFIR di dlm JAHANNAM
(An Nisa:140).

SOLAT BERJEMAAH LEBIH TINGGI 27 DERAJAT DIBANDING SOLAT SENDIRI“
(HR Bukhari – Muslim)

~*~ Download Audio Kuliah
***
~***~أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَى قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا (Setelah diterangkan) APAKAH mereka[KAMU] SENGAJA tidak berUSAHA MEMAHAMI serta meMIKIRkan isi Al-QURAN? ATAU HATI mereka TERKUNCI RAPAT (yg mghalangnya drpda MENERIMA AJARAN Al-QURAN)? (QS Muhamad: 24) ~*~*~***~

Tuesday, November 8, 2011

Dari seOrang Sami Buddha ke Islam.. Pengalaman benar

28 10 2009 KOTA BHARU 21 Sept. – Nur Islam yang ditakdirkan ke atasnya menyekat hasrat Thai Bantheth, 25, yang meninggalkan kampungnya, Chap di Kemboja untuk ke China bagi mendalami ilmu dan pulang sebagai sami Buddha.

Dalam perjalanan untuk ke negeri China itu pada tahun 2003, dia dan rakan-rakan terpaksa tinggal dalam keadaan agak sukar di Thailand lebih tiga bulan bagi menunggu mendapatkan kebenaran memasuki negara itu.

~*~Utz Hussain Yee 

A former Buddhist Christian convert to Islam - Sheikh Hussain Yee


https://www.youtube.com/watch?v=Ix_HQVMIOpMMuslim Converts Course - 1 - Sh. Hussain Yee


https://www.youtube.com/watch?v=tsv8-i3DzhAA Unique Life Experience - Salem al-Amry, Assim Al Hakeem, Hussain Yee, Riaz Ansary


https://www.youtube.com/watch?v=SCoxzrOjJ7I

”Kami merasa amat bosan kerana tidak mendapat sebarang kepastian sehingga akhirnya mengambil keputusan memasuki Malaysia kerana mempunyai saudara angkat di Selangor,” katanya.

Saudara baru yang kini memakai nama Mohd. Tahir Abdullah (gambar) itu ditemui selepas majlis penyerahan Sumbangan Zakat Lembaga Kebajikan Perempuan Islam (LKPI) Kelantan di pejabat
Pertubuhan Kebajikan Islam Malaysia (Perkim) negeri di sini hari ini.

Timbalan Pengerusi LPKI Negeri Kelantan, Datin Tengku Rahimah Tengku Abdul Majid dan Pengerusi LPKI Cawangan Kota Bharu, Norma Che Omar hadir di majlis tersebut.
Mohd. Tahir tidak menyedari kenapa begitu mudah menerima Islam apabila didedahkan dengan agama itu, namun pelbagai cabaran terpaksa dihadapi apabila mereka diislamkan selepas sebulan tinggal di negara ini.
”Kebetulan pula, bulan tersebut bulan Ramadan, dan kami menjalani ibadah puasa sebagaimana yang disuruh oleh tuan rumah,” ujarnya.

Ekoran tidak mempunyai sebarang pengetahuan asas agama Islam, katanya, mereka dimasukkan ke sekolah pondok selama tiga bulan sebelum mendapat peluang melanjutkan pengajian di Institut Dakwah Islamiah Perkim di Pengkalan Chepa.
Kini, katanya, dia berada di tahun akhir dan bercadang melanjutkan pengajian ke Jordan untuk menjadi pendakwah bertauliah.
Dia bersyukur kerana berada dalam Islam dan dalam suasana sekarang, dia juga merindui keluarganya yang ditinggalkan sejak lima tahun lalu.
”Saya ingin bersama mereka tetapi tidak berkesempatan berbuat demikian kerana sehingga kini masih tidak dapat berterus terang dengan keluarga mengenai agama Islam yang dianuti,” ujarnya.

Beliau bimbang keluarganya tidak menerima terutamanya ayahnya yang dikenali tegas dalam pegangan agama Buddha.
Katanya, beliau mungkin kembali ke kampung untuk berjumpa mereka satu masa nanti tetapi setakat ini cukup hanya dengan menelefon bertanyakan khabar.
http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2008&dt=0922&pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri&pg=dn_14.htm

https://mengapaislam.wordpress.com/2009/10/28/dari-sami-buddha-ke-islam/

http://irena-handono.blogspot.com
WallahHU'Alam.
. .
~***~LadingEMAS~***~

1 comment:

Wanita Bertudung Hijau said...

bangsa lain yang masuk Islam majoriti sangat mendalami agama Islam sehingga mampu menjadi pendakwah yang hebat

malangnya bangsa Melayu yang berbaka Islam hanya mengamalkan Islam secara serpihan

menyedihkan

~*~*~*~ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... ~*~*~