~*~KALiMAH TAUHiD~*~~**~TiADA TUHAN KECUALi ALLAH, MUHAMMAD RASULULLAH pd SETiAP KERLiPAN & PD SETiAP NAFAS Sbyk LuasNYA APA YG ADA pd iLMU ALLAH ~**~

~*~SOLATLah KiTa, Sebelum KiTa diSOLATkan~*~


~*~PLS OPEN this WEB with MOZILLA FIREFOX or INTERNET EXPLORER...for BEST Results, Tq (^^,)

AL_QURAN Video+ TerJemahan

~*~*~*~

HADIS ~ PESANAN RASUL KITA, UTK UMATNYA TERSAYANG!!!

~*~*~*~*~*~*~*~*~*[PerHaTiKan MuTiARA KATANYA]
~~*~~[PerHaTiKan MuTiARA KATANYA]
~~**~~[PerHaTiKan MuTiARA KATANYA]
~~***~~[PerHaTiKan MuTiARA KATANYA]
~*~*~*~* ~*~ ~*~
PESAN Rasululah S.A.W
“Sesungguhnya PALING diRASA BERAT oleh seOrg MUNAFIK, ADALAH melaksanakan SOLAT ISYA' dan SOLAT SUBUH. Sekiranya mereka tahu akan ke AGUNGAN PAHALAnya, NISCAYA mereka mendatanginya (ke MASJID, SOLAT berJEMAAH) sekalipun dlm keadaan MERANGKAK2
(HR Bukhari Muslim)

~*~ “Sesungguhnya ALLAH akan mgumpulkan Org2 MUNAFIK dan 0rg2 KAFIR di dlm JAHANNAM
(An Nisa:140).

SOLAT BERJEMAAH LEBIH TINGGI 27 DERAJAT DIBANDING SOLAT SENDIRI“
(HR Bukhari – Muslim)

~*~ Download Audio Kuliah
***
~***~أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَى قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا (Setelah diterangkan) APAKAH mereka[KAMU] SENGAJA tidak berUSAHA MEMAHAMI serta meMIKIRkan isi Al-QURAN? ATAU HATI mereka TERKUNCI RAPAT (yg mghalangnya drpda MENERIMA AJARAN Al-QURAN)? (QS Muhamad: 24) ~*~*~***~

Monday, November 9, 2009

T.K.R [Teknik Kembara Rawatan] Apa tu..?

AlhamduliLLAH saya berharap saya telah dapat menyumbang sedikit cara rawatan melalui Teknik Kembara & Rawat - TKR. Melalui TKR perawat dengan izin ALLAH dapat merawat melalui pesakit yang mengembara di dalam tubuhnya, persekitaran malahan secara jarak jauh.


Beberapa perawat dan pengunjung blog bertanyakan saya apakah sebenarnya TKR dan kenapa adakalanya boleh kembara tetapi pada ketika yang lain tak boleh. Akrinebera pula telah value added teknik ini dengan kembara pada badan perawat itu sendiri sebagai usaha penyembuhan diri sendiri. Kenapa perawat lain tak boleh lakukan sepertimana rakan kita di Akrinebera lakukan?

Kalau tanya saya bagaimana boleh nampak, saya sendiri tidak dapat jawapan secara tepat dan mutlak kerana perkara ini tidak boleh diujikaji secara makmal dalam menentukan kenapa boleh nampak. Saya hanya melakukan andaian saya mengambilkira teknik dan harapan semasa rawatan.

Andaian saya yang utama adalah tidak lain dan tidak bukan keizinan dan bantuan dari ALLAH. Pesakit telah dizalimi oleh jin dan tukang sihir. Dalam hadis Nabi SAW ada menyatakan mafhumnya "Sesungguhnya tiada hijab doa orang yang kena zalim, walaupun yang kena zalim itu seorang kafir". Apabila kita merawat, kita sebenarnya berdoa dan doa kita juga adalah doa pesakit... maka di sinilah apa yang kita pohon akan dimakbulkan ALLAH.

Apa yang kita pohon? Kita pohon agar ALLAH menundukan mata jin yang mengganggu agar patuh kepada arahan kita, lalu mata ini menjadi cctv dalam kembara berkenaan.

Dengan kata lain, kekuatan pergantungan perawat dan pesakit terhadap pertolongan ALLAH amatlat penting dalam TKR ini. Pesakit tak akan dapat melihat jika dia kurang yakin akan teknik ini. TKR juga tidak berjaya jika pesakit tidak melakukan islah terhadap hubungannya dengan Khaliq. Saya biasanya tidak akan melakukan TKR bagi pesawat yang dirawat untuk pertama kali, rawatan ulangan sahaja saya lakukan TKR mengambilkira pesakit telah melakukan zikruLLAH danlain-lain amalan taqarrubiah.

Tetapi ini bukanlah wajib, bagi kes berat serta pesakit yang datang dari jauh saya lakukan juga TKR kerana bagi saya kezaliman telah sampai ketahap yang melayakan kita mendapat bantuan dari ALLAH SWT.

Andaian kedua saya adalah TKR hanya boleh dilakukan bagi mereka yang ada jin pada tubuhnya. Semua orang ada gangguan kerana kita semua ada qarin yang kafir dan sentiasa menghasut melakukan kejahatan. Adilnya ALLAH membekalkan kita dengan malaikat yang mengilhamkan kebaikan. Tetapi malaikat ini tidak boleh diperintah, dia ditugaskan oleh ALLAH untuk mengilhamkan kebaikan sebagai imbangan dari qarin lantas manusia adalah raja bagi dirinya.

Kerana itu TKR biasanya boleh digunakan bagi kes sihir dan saka.

Untuk kes sihir dan saka elok pesakit diajar terlebih dahulu teknik doa diplomasi dengan harapan agar antara banyak jin2 yang mengganggu akan ada jin yang bersimpati dan sanggup membantu dalam TKR.

Katalah semua ini telah dilakukan tetapi bila kembara masih tak nampak, kenapa?

Mungkin ada halangan dari jin2 berkenaan untuk kembara. Mata pesakit akan disekat oleh jin2 berkenaan dengan melakukan tutupan maka anda perlulah berdoa untuk membuka tutupan berkali2.

Mungkin juga jin terlalu ramai sehingga sukar untuk cctv anda bergerak dalam tubuh anda. Dalam kes ini bawa cctv anda keluar dari tubuh dahulu seperti balik ke rumah dsb.

Saya juga ada menggunakan teknik membekalkan pesakit dengan lampu spotlight bagi membolehkan pesakit nampak. Caranya, minta pesakit menggenggam tangan kiri dengan ibu jari digayakan seperti spotlight. Niat membekalkan spotlight dan bacalah selawat tafrijiah, tiup ibu jari berkenaan. Pesakit akan dapat menyuluh dalam kegelapan berkenaan.

Jika teknik kembara melalui cctv tidak dapat dilakukan maka gunakan tangan pesakit untuk scan spot panas pada tubuh dan lain2 lokasi. Kaedah ini juga membantu.

Sekali lagi saya tegaskan bahawa TKR bukan kembara roh bukan juga mata batin. Untuk melakukan TKR anda tak perlu puasa pemutih malah tidak perlu melakukan teknik pernafasan. Anda teramat relaks dalam TKR. Ia juga bukan teknik menurun, pesakit sedar dan menguasai dirinya manakala menurun pesakit bukan lagi pesakit tetapi dipengaruhi oleh jin yang kononnya menjadi perawat.

WALLAHu a'lam. [...Utz Abd Majid ~ AKRINE]


Lading_Emas

No comments:

~*~*~*~ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... ~*~*~