budu 300x225 Budu Menjadikan Anda Awet Muda ?
Ikan bilis yang dijeruk sehingga hancur dikatakan berfaedah untuk tubuh badan. Bahan asas ataupun sos bilis tidak asing lagi bagi masyarakat Kelantan dan Terengganu telah ditemui hasil kebaikannya.
mendapat perhatian utama dan telah dikaji secara sainstifik oleh pakar-pakar pemakanan berkhasiat dari Jepun, Amerika Syarikat, Australia, New Zealand dan juga Germany.

Penemuaan hasil dari ujikaji baru-baru ini membuktikan kandungan memiliki gluthaione sebagai bahan antioksida, yang berupaya mengeluarkan sisa toksikdan meningkatkan daya tahan tubuh (immune) yang dapat memerangi pelbagai penyakit berbahaya serta juga dapat menghalang kanser.

didapati berpotensi untuk menghalang proses penuaan dan mencegah terjadinya penyakit degeneratif seperti aterosklerosis, koroner jantung, diabetes, kanser dan selainnya pada peringkat awal.Ikan bilis yang dijeruk sehingga hancur dikatakan berfaedah untuk tubuh badan. Bahan asas ataupun sos bilis tidak asing lagi bagi masyarakat Kelantan dan Terengganu telah ditemui hasil kebaikannya.

Jom makan leh awek muda ni hahaha.tapi  saya makan mesti muka gatal² dan suka bersin.. nampak sgt ade resdung