~*~KALiMAH TAUHiD~*~~**~TiADA TUHAN KECUALi ALLAH, MUHAMMAD RASULULLAH pd SETiAP KERLiPAN & PD SETiAP NAFAS Sbyk LuasNYA APA YG ADA pd iLMU ALLAH ~**~

~*~SOLATLah KiTa, Sebelum KiTa diSOLATkan~*~


~*~PLS OPEN this WEB with MOZILLA FIREFOX or INTERNET EXPLORER...for BEST Results, Tq (^^,)

AL_QURAN Video+ TerJemahan

~*~*~*~

HADIS ~ PESANAN RASUL KITA, UTK UMATNYA TERSAYANG!!!

~*~*~*~*~*~*~*~*~*[PerHaTiKan MuTiARA KATANYA]
~~*~~[PerHaTiKan MuTiARA KATANYA]
~~**~~[PerHaTiKan MuTiARA KATANYA]
~~***~~[PerHaTiKan MuTiARA KATANYA]
~*~*~*~* ~*~ ~*~
PESAN Rasululah S.A.W
“Sesungguhnya PALING diRASA BERAT oleh seOrg MUNAFIK, ADALAH melaksanakan SOLAT ISYA' dan SOLAT SUBUH. Sekiranya mereka tahu akan ke AGUNGAN PAHALAnya, NISCAYA mereka mendatanginya (ke MASJID, SOLAT berJEMAAH) sekalipun dlm keadaan MERANGKAK2
(HR Bukhari Muslim)

~*~ “Sesungguhnya ALLAH akan mgumpulkan Org2 MUNAFIK dan 0rg2 KAFIR di dlm JAHANNAM
(An Nisa:140).

SOLAT BERJEMAAH LEBIH TINGGI 27 DERAJAT DIBANDING SOLAT SENDIRI“
(HR Bukhari – Muslim)

~*~ Download Audio Kuliah
***
~***~أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَى قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا (Setelah diterangkan) APAKAH mereka[KAMU] SENGAJA tidak berUSAHA MEMAHAMI serta meMIKIRkan isi Al-QURAN? ATAU HATI mereka TERKUNCI RAPAT (yg mghalangnya drpda MENERIMA AJARAN Al-QURAN)? (QS Muhamad: 24) ~*~*~***~

Tuesday, April 5, 2011

Surat utk En Md Radzi Hanafi

~*~Tok Guru Sebenar[bukan PaLsu]~*~
Sbb kenapa Kes ini menjadi serious? Sbbnya kerana Prihatin, bila mana Guru;
Tidak Amanah dan Cakap Bohong = Mana nak datang Murshidnya..???
~*~Masuk Rumah juga..
~*~SeLuk Juga tangan tu...
~*~Tolong Picit lagi...
~*~Hutang dgn anak Murid

Pemberitahuan - Md Radzi Telah Dipecat

E-mail Cetak PDF


Persatuan Seni Silat Cekak Ustaz Hanafi Malaysia
5592/94 (Selangor)
PEMBERITAHUAN
Adalah dimaklumkan bahawa Md Radzi Hj Hanafi (No. KP: 610803-02-5577) telah dipecatkeahlian beliau dari Persatuan Seni Silat Cekak Ustaz Hanafi Malaysia berkuatkuasa sejak 25 Mac 2007. Beliau dipecat kerana mengingkari arahan Majlis Mesyuarat Kebangsaan (MMK) dan didapati masih menjalankan aktiviti persatuan walaupun setelah digantung keahlian kerana kesalahan mencabul kehormatan wanita.
Beliau kini bukan lagi Presiden dan Guru Utama bagi Persatuan Seni Silat Cekak Ustaz Hanafi Malaysia. Oleh itu beliau tidak boleh mewakili dan/atau bertindak bagi pihak persatuan ini dalam apa-apa urusan yang berkaitan dengan Persatuan Seni Silat Cekak Ustaz Hanafi Malaysia.
Harap maklum. 
Sabda Rasulullah SAW:


“Ada empat perkara, sesiapa yg melakukannya maka ia adalah seorang munafik tulen. Sesiapa yg melakukan satu drpda empat perkara itu, maka ia mempunyai salah satu drpda sifat munafik, hingga dia meninggalkannya .
(Empat sifat itu ialah)


1. apabila dipercayai ia khianat
2. apabila bercakap ia berdusta
3. apabila berjanji ia mungkir dan
4. apabila bertengkar ia mengenepikan kebenaran. 
(Menegakkan benang basah ) “.


[Riwayat Ahmad ]


Huraian Pengajaran Hadith:


i) Amanah bermaksud tanggungjawab yang diterima oleh seseorang yang kepadanya diberikan kepercayaan bahawa ia dapat melaksanakannya sebagaimana yang dituntut tanpa mengabaikannya.


ii) Amanah meliputi berbagai-bagai aspek seperti amanah tehadap Allah dan Rasul-Nya, amanah terhadap diri sendiri dan amanah terhadap masyarakat dan perkhidmatan.


iii) Monopoli kuasa dan tanggungjawab yang luas di tangan seseorang akan menyebabkan kuasa itu tidak berkesan dan tanggungjawab tidak dapat dijalankan. Oleh itu sesuatu tugas itu hendaklah diamanahkan kepada mereka yang layak dan mampu melaksanakannya di mana ia memiliki ciri-ciri amanah, kepakaran dan ketakwaan.
iv) Tidak amanah adalah satu tanda munafik. Akibatnya seseorang itu tidak lagi dipercayai oleh masyarakat disebabkan sifat khianat yang telah dilakukannya terhadap sesuatu tanggungjawab yang diberikan kepadanya.


Kepada anda sekelian tanyalah pada diri anda semua adakah guru anda itu sebenarnya Guru.
WallahHu'Alam.
 
Kajian sumber: Silat CekakSilat Cekak2, Silat Cekak3
Misteri terkini(",)

Benarkah orang-orang lama Silat Cekak hendak menjatuhkan Guru Utama?
Tidak benar sama sekali. Tiada terlintas oleh mereka-mereka ini untuk menjatuhkan Guru Utama. Apa yang mereka lakukan selama ini adalah untuk meneruskan perjuangan yang telah dirintis oleh Ustaz Hanafi. Namun apabila melihat keadaan dan suasana yang sudah tidak ada kawalan serta tindakan liar yang diluar batasan oleh orang-orang yang kononya taat kepada Guru, orang-orang lama ini telah mengambil keputusan mengundurkan diri namun telah ditolak perletakkan jawatan mereka oleh MMK. Kalaulah benar mereka hendak menjatuhkan guru utama, kenapa mereka mahu mengundurkan diri? Walaupun sekarang mereka masih memegang jawatan, tetapi kesan oleh kata-kata kesat Mak Teh semasa mesyuarat MMT yang lalu banyak meninggalkan luka yang dalam yang amat susah untuk disembuhkan. Mereka juga tidak dapat menerima hakikat bahawa seorang guru yang di sanjung selama ini telah melakukan perkara yang amat keji dan amat memalukan. Mereka percaya, jika Ustaz Hanafi masih hidup, nescaya ditampar dan disepak terajangnya Mad Radhi itu kerana memalukan beliau dan keturunan beliau...
http://pak-kaduk.blogspot.my/2006/09/benarkah.html

~*~. .
~***~LadingEMAS~***~

No comments:

~*~*~*~ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... ~*~*~